AuteurSuzanne
MoeilijkheidsgraadBeginner

Hapje van zoete aardappelen met sperziebonen, ui en bruine bonen. Vanwege de ui is dit hapje geschikt voor baby's vanaf 9 maanden, laat de ui achterwege als je baby jonger is dan 9 maanden.

Opbrengsten4 porties
Voorbereidingstijd5 minutenKooktijd20 minutenTotale tijd25 minuten
Zoete aardappel met sperziebonen
Leeftijd vanaf
1
wassen groenten

Was de groenten en schil de aardappelen.

2
Zoete aardappel

Snijd de aardappelen in schijfjes, doe ze in een grote pan met water, je kunt er ook voor kiezen om het hapje te stomen.
Voeg de ui, de bevroren sperziebonen toe en breng aan de kook.
Voeg na 15 minuten de uitgelekte en gewassen bruine bonen toe.
Ook de tomaten kunnen nu 5 minuten mee gestoomd worden.

3

Giet alles na 20 minuten af, vang wat kookvocht op.
Stamp alles fijn met een stamper of met de staafmixer, voeg wat kookvocht en olijfolie toe om het smeuïg te maken.

Ingrediënten

Zoete aardappel met sperziebonen
Leeftijd vanaf

Aanwijzingen

1
wassen groenten

Was de groenten en schil de aardappelen.

2
Zoete aardappel

Snijd de aardappelen in schijfjes, doe ze in een grote pan met water, je kunt er ook voor kiezen om het hapje te stomen.
Voeg de ui, de bevroren sperziebonen toe en breng aan de kook.
Voeg na 15 minuten de uitgelekte en gewassen bruine bonen toe.
Ook de tomaten kunnen nu 5 minuten mee gestoomd worden.

3

Giet alles na 20 minuten af, vang wat kookvocht op.
Stamp alles fijn met een stamper of met de staafmixer, voeg wat kookvocht en olijfolie toe om het smeuïg te maken.

Notes

Zoete aardappel met sperziebonen